Süt kuzu kapama

804
PAYLAŞ

Malzemeler:
6 süt kuzu incik, 250 – 300 gr’lık parçalar halinde
1 iri boy dolmalık kabak, verev ve kalınca doğranmış
12 taze soğan, iri doğranmış
1 iri boy kuru soğan, kalın doğranmış
6 ufak patates, ikiye bölünmüş
½ demet pazı / 1 adet marul, 4’e bölünmüş
1 demet dereotu, iri doğranmış
½ demet maydanoz, iri doğranmış
1 küçük boy havuç, rendelenmiş
1 tepeleme tatlı kaşığı un
1 defne yaprağı, 2 diş sarımsak
100 gr tereyağı, tane karabiber
½ limon suyu, tuz

Hazırlanışı:
Tereyağını bir tencerede eritin. Etleri, havucu, soğanı, sarımsağı, karabiberi, defne yaprağını ilave edin. 5 dakika hızlı ateşte kavurun. Unu ilave edin. Birkaç sefer çevirip etlerin hizasına kadar sıcak su katın. 1 saat 15 dakika kısık ateşte pişirin. Yeşil soğanı, pazıyı veya marulu, kabağı, patatesi sırasıyla etlerin üzerini örtecek şekilde yerleştirin. Yarım saat daha pişirin. Dereotu ve maydanozu ilave edin. Limon suyu ve tuzu ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Terbiye için, yumurtayı köpürene dek çırpın. Nişasta ve limon suyunu ekleyin. Bir kepçe yemeğin suyunu terbiyeye dökün. Ardından terbiyeyi kaynamaya başlayan çorbaya ağır ağır yedirin. 1-2 taşım kaynatıp, ateşi söndürün.

PAYLAŞ